God & nyttig skolmat för alla barns behov

Vi lagar mat åt elever i hela Sverige. På de här sidorna kan du läsa om hur vi arbetar för att se till att maten som serveras är god, näringsriktig och hållbar. Välkommen till Köket by Sodexo!

God och nyttig skolmat för alla barns behov

Vi lagar mat åt elever i hela Sverige! På de här sidorna kan du läsa om hur vi arbetar för att se till att maten som serveras är god, näringsriktig och hållbar. Välkommen till Köket by Sodexo!

Se vad dina barn äter idag

Underlätta middagsplaneringen hemma och ta en titt på hur veckans matsedel ser ut.

En variationsrik mat lägger grunden
för barnens hälsa och utveckling

GoD

En förutsättning för att barn ska få i sig den näring de behöver är att maten är god, så de vill äta den. Vi lägger stor vikt på smak, presentation och kvalitet.

Hållbar

Vårt hållbarhetstänk genomsyrar allt vårt arbete. Från hur råvaror produceras och transporteras till hur vi aktivt kan jobba förebyggande med matsvinn för att minska vårt ekologiska fotavtryck.

INKLUDERANDE

Vissa av oss behöver specialkost. Alla ska kunna äta ordentligt och det ska alltid finnas säkra och anpassade alternativ att tillgå för den som behöver det.

Recept från köket

Bakom varje recept och måltid som serveras ligger en stor portion omtanke, kunskap och kreativitet. Våra kockar jobbar ständigt med att utvecklas och leverera smakrika, nyttiga och spännande måltider för våra barn. Här har du möjlighet att kika på de recept som är barnen nuvarande favoriter.

Det börjar med kosten

Bra mat som hamnar i magen ger bättre förutsättningar att lära och en lugnare stämning i skolan. Måltiderna på skolan kan också väcka nyfikenhet på mat, miljö, hälsa och på matens väg från jord till bord. Bättre kunskaper om mat och måltider kan ge mer kvalitetsmedvetna konsumenter och bidra till en mer hållbar livsmedelskonsumtion.

 

Aktiviteter för barn

Vi anordnar en rad olika aktiviteter för att öka medvetenheten om och intresset för vad stoppar i oss och hållbarhet. De flesta av aktiviteterna är förstås riktade till barnen, men vi genomför även aktiviteter för skolpersonal och föräldrar.

Just nu på Köket by Sodexo

Råsunda skola kan vara ”Årets Skolrestaurang 2023”

Skolrestaurangen på Råsunda skola i Solna som drivs av serviceföretaget Sodexo har nominerats i en av kategorierna i White guide junior – tävlingen som årligen utser Sveriges bästa offentliga måltider.

Läs mer

Täby får sex nomineringar i White Guide Junior 2023

Sex av skolrestaurangerna i Täby som drivs av serviceleverantören Sodexo har nominerats i två kategorier i White Guide Junior 2023 – tävlingen som årligen utser Sveriges bästa offentliga måltider. Brinkskolan som vann ”Årets skolrestaurang 2022” finns med bland de nominerade även i år.

Läs mer

De halverade sitt matsvinn inom ett år

På våra skolrestauranger i Solnaområdet serveras cirka 1 miljon portioner per år. När det visade sig att mängden matsvinn var högre i verkligheten än vad skolornas egna mätningar visat, satte vår platschef Thedora Savvaki och hennes team upp ett mål om att halvera matsvinnet inom ett år.

Läs mer

Sodexo får högst betyg när elever provsmakar skolmaten i ny måltidsupphandling

Ett tiotal barn i årskurs 6 fick tillsammans med kommunens dietist och verksamhetsansvariga provsmaka tre rätter. Eleverna fick betygsätta varje rätt utifrån parametrarna utseende, smak, konsistens och doft. Elevernas betygsättning vägdes sedan in i utvärderingen.

Läs mer

Brinkskolan i Täby är Sveriges bästa skolrestaurang

En nykomling – Brinkskolan i Täby – blev Årets Skolrestaurang 2022, “”Här njuter man av en avslappnad gastronomi, lagad och levererad med fingertoppskänsla, i en miljö där naturen får fritt spelrum.”

Läs mer

Inget barn ska behöva gå hungrigt

På Sodexo är vårt syfte att skapa en bättre vardag för ett bättre liv för alla. Därför är vi stolta över att stödja Stop Hunger, ett globalt ideellt nätverk som agerar för att på ett hållbart sätt utrota hunger.

Läs mer

Ta del av vårt nyhetsbrev

Vi håller dig uppdaterad om vad som händer inom mat- och skolvärlden. Vi delar med oss av våra tankar kring mat, hållbarhet och aktiviteter.

VÄLKOMMEN

Variationsrik kost vidgar våra vyer, lägger en god grund för hälsan och ökar intresset för mat och gastronomi.

Cookiepolicy | Dataskyddspolicy

Är du en skola eller förälder på besök?​